Werkzaamheden Julianakanaal

28 augustus 2024|Nieuws

Rijkswaterstaat werkt vanaf 12 augustus opnieuw aan het Julianakanaal tussen Berg en Born. In 2023 legde Rijkswaterstaat een deel van het kanaal droog om het kanaal breder en dieper te maken. Helaas bezweek een damwand en liep er water in de bouwkuip. Dit zorgt voor onveilige situaties.

Om dit probleem op te lossen, legt Rijkswaterstaat het kanaal opnieuw droog. Dit is nodig om de kapotte bouwkuip veilig te verwijderen en het werk af te ronden. Zo zorgen ze voor een veilige werkomgeving en voorkomen ze schade aan de natuur en omgeving.

Woont u in de buurt van het Julianakanaal?

De werkzaamheden kunnen voor geluidsoverlast zorgen, vooral bij het verwijderen van de damwand en het laden en lossen van stenen. Rijkswaterstaat doet er alles aan om de overlast te beperken. Zo werken ze niet voor 7.00 uur 's ochtends of na 19.00 uur ’s avonds.  Ook voeren ze in het weekend geen luidruchtige werkzaamheden uit. Daarnaast komt er een tijdelijke transportbrug bij sluis Born.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Rijkswaterstaat. Meer informatie vindt u op de website van Rijkswaterstaat.