Koos van Haasteren nieuwe Executive Director Chemelot

17 oktober 2024|Nieuws

Koos van Haasteren is op 15 oktober jl. gestart als Executive Director van Chemelot. Hij volgt Loek Radix op in deze rol. Vanuit zijn passie voor het slagen van de energietransitie en circulaire chemie wil van Haasteren maximaal bijdragen aan een blijvend concurrerend en duurzaam Chemelot.

Als scheidend voorzitter van de raad van Commissarissen bij de Brightlands Chemelot Campus en in het verleden werkzaam in verschillende posities binnen de industrie is van Haasteren geen onbekende op Chemelot. Met de komst van Koos als Executive Director wordt beoogd een solide basis te leggen voor een duurzame toekomst door de krachten van Chemelot, haar bedrijven en andere partners nog meer te bundelen.



Chemelot, dat in 2026 zijn 100-jarig jubileum viert, streeft ernaar om in 2050 de eerste circulaire chemie- en materialensite van Europa, zelfs de wereld te worden volgens de routekaart “Chemelot circulair; Klimaatneutraal in 2050 of eerder”.

“Mijn eerste stappen in de industrie mocht ik op Chemelot maken. Sindsdien fungeert de site nog steeds als de groeimotor van de regio, met meer dan 8.000 arbeidsplaatsen. Om dit duurzaam voort te kunnen zetten zullen we samen op enorme schaal dingen moeten gaan doen, die wereldwijd nog niet eerder vertoond zijn. Daarvoor is ondernemerschap, innovatie, overtuiging, volharding, inspanning, infrastructuur en vooral samenwerking tussen alle belanghebbenden van cruciaal belang. Naar die samenwerking kijk ik enorm uit”, zegt van Haasteren.

Pieter Boon voorzitter van de Raad van Toezicht Chemelot voegt eraan toe: “We verwelkomen Koos met open armen op Chemelot. Zijn ruime ervaring en diepgaande kennis maken hem tot de ideale kandidaat voor deze rol. We hebben het volste vertrouwen dat hij onze ambitieuze visie zal realiseren, inclusief onze plannen om in 2050 de eerste circulaire chemie- en materialensite ter wereld te worden.”