Europa geeft een subsidie voor de realisatie van Port of Chemelot. De haven in Stein speelt als grootste binnenhaven van Nederland een cruciale rol in de verduurzaming van Chemelot. Deze verduurzaming vraagt om meer transport van circulaire grondstoffen. Een duurzame en veilige manier van vervoer is transport over water.
Als verdere uitwerking van de 'Strategische gebiedsvisie omgeving Chemelot' werkt Chemelot momenteel aan een visie voor de haven. Binnen deze visie werken we aan projecten die bijdragen aan de verduurzaming van Chemelot en die de leefomgeving schoner, veiliger en stiller maken. Zo draagt deze Europese subsidie bij aan de ontwikkeling van weerbestendige verlaadstations voor de afhandeling van grondstoffen, walstroom, een nieuwe verlaadarm en de multimodale corridor.
Lees hier het nieuwsbericht van de Provincie Limburg over de Europese subsidie voor de verduurzaming van de binnenhavens.
© Gerlach Delissen Photography
Chemelot klimaatneutraal
Chemelot heeft de ambitie om de eerste circulaire chemie- en materialensite van Europa te worden in 2050. Dit is mogelijk dankzij de verbondenheid van onze 60 fabrieken, de grote stappen die we zetten in de transitie naar hernieuwbare grondstoffen en de Brightlands Chemelot Campus, met ruim 200 bedrijven en kennisinstellingen die werken aan innovaties op het gebied van circulaire materialen en duurzame chemie. De grondstoffen en materialen van Chemelot zijn essentieel voor industriële activiteiten, landbouw en bouw. Ze zijn van groot belang voor de strategische autonomie van Nederland en Europa.
In een tijd waarin Europa zich inzet voor een duurzamere toekomst, speelt Chemelot een grote rol.