Overslaan en naar de inhoud gaan
Artist impression Pauwert Architectuur

Sitech Services bouwt nieuw kantoorgebouw op Brightlands Chemelot Campus

Brightlands Chemelot Campus realiseert voor Sitech Services een nieuw kantoorgebouw op de campus in Sittard-Geleen. Dit gebouw is een ontwerp van Pauwert Architectuur uit Eindhoven. Vanuit dit nieuwe kantoor wordt de samenwerking tussen onderzoek & ontwikkeling en productie verder geïntensiveerd. Innovatie en de toepassing daarvan op industriële schaal staat hierbij centraal.
 
Sitech realiseert innovaties op het gebied van de digitale en duurzaamheidstransities, waardoor chemische productieprocessen verder geoptimaliseerd kunnen worden. Dit houdt in dat meer gebruik wordt gemaakt van computertechnologie en dat voor productieprocessen minder energie en grondstoffen nodig zijn.
 
Synergievoordeel
De nieuwe huisvesting is gelegen midden in het werkgebied van Sitech en biedt Sitech de mogelijkheid om haar dienstverlening verder te optimaliseren. Sitech kiest bewust voor duurzaamheid en synergievoordeel, bijvoorbeeld door het delen van faciliteiten, kennis en internationale netwerken met overige campusbedrijven.
 
Pauwert Architectuur uit Eindhoven ontwierp een gebouw waarbij binnen een modulair systeem diversiteit en karakter kan worden aangebracht. Het ontwerp is ook voor andere nieuwbouwprojecten op de campus toepasbaar. Uitgangspunt is dat de gebouwen samen met de omgeving een aangenaam en uitnodigend klimaat vormen.
 
Het nieuwe kantoor zal vanaf januari 2019 plaats bieden aan 500 van de 1000 Sitech-medewerkers. De overige Sitech-medewerkers blijven gehuisvest in bestaande gebouwen. Het gebouw biedt daarnaast nog beperkte ruimte aan huisvesting voor strategische partners van Sitech.