Overslaan en naar de inhoud gaan
Robert Claasen

Robert Claasen benoemd als Chemelot Executive Director

Sittard-Geleen, 7 februari 2017 – Robert Claasen is benoemd als Chemelot Executive Director van Chemelot, de unieke chemie- en materialen community in Zuid-Limburg. Als centraal aanspreekpunt voor de 150 bedrijven op Chemelot en haar omgeving zal hij het voortouw nemen om de gezamenlijke ambitie van meest competitieve en duurzame site van West Europa waar te maken. Zijn komst is een belangrijke volgende stap om de Chemelot 2025 visie concreet vorm te gaan geven.

Chemelot werkt als een groeimotor voor economie en werkgelegenheid en door de gemeenschappelijke visie en de samenwerking tussen de 150 gevestigde bedrijven heeft het bedrijventerrein een bijzonder karakter. Chemelot heeft als ambitie om in 2025 de meest competitieve en duurzame chemie en materialen site van Europa te zijn. Krachtig concurreren en de transitie naar duurzame processen en producten zijn daarin essentieel. Daarmee bouwt Chemelot voort op de voor Europa unieke locatie waar R&D en productie al bijna honderd jaar zeer succesvol met elkaar verbonden zijn.

Claasen studeerde Chemische Technologie en werkte daarna bij ingenieursbureau Tebodin als procesingenieur en manager. Vanaf 1996 vervulde hij verschillende functies bij DSM, zowel als leidinggevende van fabrieken als in algemeen management, in binnen- en buitenland. Vanaf 2014 heeft hij diverse management- en adviesfuncties verricht, onder andere bij Tebodin als directielid.

Robert Claasen: ‘Chemelot heeft met de visie 2025 een ambitieus doel gesteld om de duurzaamste en meest concurrerende chemie- en materialenlocatie van Europa te worden. Ik kijk er zeer naar uit om samen met alle bedrijven die actief zijn op Chemelot, en in goede samenwerking met onze omgeving en andere belanghebbenden, te werken aan het realiseren van deze visie.’

Klik voor de video waarin Robert Claasen zich aan u voorstelt.