Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk fakkelen SABIC

Geleen, woensdag 15 maart 2017 - In verband met de reguliere (1x per 6 jaar) grote onderhoudsstop van SABIC naftakraker Olefins 3 en de daarbij behorende volgfabrieken, zullen betreffende fabrieken uit bedrijf worden genomen. Dit zal op enig moment gepaard gaan met fakkelen. Uit bedrijf name / fakkelen zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 19 en 20 maart. Dit kan gepaard gaan met licht- en geluidoverlast. SABIC doet er alles aan om het fakkelen tot een minimum te beperken.

Wat is fakkelen?
Fakkelinstallaties dienen om gassen die niet in een fabriek kunnen worden verwerkt te verbranden. Daarmee wordt voorkomen dat deze gassen in het milieu terechtkomen. Meestal wordt er gefakkeld omdat een fabriek weer in bedrijf wordt genomen na te hebben stil gelegen, bijvoorbeeld als gevolg van een onderhoudsstop. De leidingen worden dan schoon geblazen met gassen, die uiteindelijk via de fakkelinstallatie worden verbrand.

Ook kan het zijn dat een fabriek door een storing plotseling uit bedrijf moet worden genomen. De gassen die dan nog in de leidingen zitten, worden dan richting de fakkel geleid. Datzelfde gebeurt als de gassen in de fabriek niet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Ook dan worden ze verbrand.

Fakkelen is dus een voorziening om fabrieken veilig te laten draaien.

Eventuele klachten kunt u melden via de Milieuklachtenlijn van Chemelot: 0800-0223363.

 

Geleen, dinsdag 7 maart 2017 - In verband met de reguliere (1x per 6 jaar) grote onderhoudsstop van SABIC naftakraker Olefins 3 en de daarbij behorende volgfabrieken, zullen betreffende fabrieken uit bedrijf worden genomen. Dit zal op enig moment gepaard gaan met fakkelen. Uit bedrijf name (fakkelen) zal naar verwachting plaatsvinden op of rond 11 en 12 maart en op of rond 19 en 20 maart. Dit kan gepaard gaan met licht- en geluidoverlast. SABIC doet er alles aan om het fakkelen tot een minimum te beperken.