Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Gansewinkel

De juiste verbinding, voor al uw afvalprocessen
 
We onttrekken in rap tempo grondstoffen aan onze planeet. Water wordt schaars. Voorraden fossiele brandstoffen raken uitgeput. Uit recente voorspellingen blijkt dat ons aardgas over 60 jaar op is. Olie hebben we al over 43 jaar niet meer. En metalen, zoals goud, hebben nog maar zo’n 45 jaar. Over de exacte cijfers bestaat veel discussie. Feit is dat de voorraden beperkt zijn. Delven kost bovendien steeds meer energie en geld omdat er op lastiger te bereiken plaatsen gedolven moet worden.

Door afval zoveel mogelijk te voorkomen, de processen waarbij afval vrijkomt optimaal te managen en te blijven optimaliseren, kunnen we zoveel mogelijk grondstoffen uit afvalstromen terugwinnen. Hierdoor voorkomen we niet alleen de uitputting van schaarse grondstoffen, maar besparen we ook veel energie en uitstoot van CO2. Door bijvoorbeeld oplosmiddelen terug te winnen, besparen we petrochemische grondstoffen en zijn we minder afhankelijk van virgin materialen. 

Van Gansewinkel op Chemelot
Ook op Chemelot is Van Gansewinkel actief in het afvalmanagement. Van complex chemisch tot alledaags kantoorafval, van laboratorium tot kantine. 
Voor diverse bewoners van de Chemelot Campus, alsook voor de productie-eenheden van verschillende op Chemelot aanwezige bedrijven, dragen specialisten van Van Gansewinkel bij aan zaken als:

  • operational excellence
  • minimale doorlooptijd stops en turnarounds
  • verhogen continuïteit productie
  • verminderen afhankelijkheid virgin materialen
  • waarborging veiligheid
  • garantie voor compliance.

En zijn ze een innovatieve (kennis)partner die anders naar afval kijkt: Afval Bestaat Niet.

Van Gansewinkel