Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans Infratechniek

Timmermans Infratechniek, voorsprong door innovatie
Timmermans Infratechniek is ruim 40 jaar actief in de grond-, weg- en waterbouwsector. Als een van de grotere GWW-bedrijven in het zuiden van het land voeren wij projecten uit voor de overheid, industriële- en petrochemische ondernemingen, bouwbedrijven en waterschappen in zowel Nederland als Duitsland. 
Zo hebben wij een jarenlange ervaring in het aanleggen en verbouwen van waterzuiveringen en rioolstelsels maar ook in het aanleggen en onderhouden van transportleidingen voor vaak agressieve vloeistoffen. Afhankelijk van de eisen waaraan een leidingstelsel moet voldoen installeren wij leidingen van beton, kunststoffen (GRE, HDPE, PVC, PP), gietijzer en roestvrijstaal. 
Naast de reguliere GWW-werkzaamheden, is Timmermans Infratechniek specialist in (tijdelijke) grondkerende constructies, waaronder damwanden, zgn. berlinerwanden en het aanbrengen van groutankers.

Verder is Timmermans Infratechniek een van de eerste bedrijven in Limburg die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van complete kunststofleidingsystemen. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden voldoet Timmermans Infratechniek aan de strenge eisen van het Duitse "Wasserhaushaltsgesetz" en is als zodanig door de TÜV als "Fachbetrieb" erkend. 
Het leggen en lassen van RVS (roestvrijstalen) leidingen met appendages behoort ook tot ons dienstenpakket.

Tevens beschikken wij over een eigen materieel en deskundig personeel dat voortdurend wordt bijgeschoold. Specialisaties voeren wij samen uit met onze overige afdelingen. Een projectleider coördineert de diverse werkzaamheden. 
Dit betekent voor u: duidelijkheid in de organisatie, weinig of geen onderaannemers, werkzaamheden uitgevoerd volgens uw wensen, de zekerheid van een kwalitatief uitstekend product tegen relatief geringe kosten.

Dat kwaliteit, veiligheid en de zorg voor het milieu bij ons hoog in het vaandel staan, blijkt uit het feit dat wij als een van de eerste aannemers gecertificeerd waren volgens ISO 9002. Voor de veiligheid waren wij in een vroeg stadium gecertificeerd volgens de eisen van de VCA**.

Kortom: alle bedrijfsprocessen worden aangestuurd door een geïntegreerd zorgsysteem, terwijl wij een bedrijfsvisie hanteren waarin klantgerichtheid centraal staat.