Overslaan en naar de inhoud gaan

ENGIE

ENGIE bestaat in Nederland uit ENGIE Energie, ENGIE Services, ENGIE E&P, ENGIE Fabricom en ENGIE Laborelec. Wij zijn het bedrijf dat voorop loopt in de energietransitie en dat, dankzij innovatieve en duurzame energieoplossingen, de energietransitie ook echt waarmaakt. Wij geven richting aan deze verandering en helpen klanten (bedrijven, instellingen en consumenten) om de stap van een fossiele naar een 100% duurzame energiehuishouding, en tevens de beweging naar decentralisatie, zo snel en zo kostenefficiënt mogelijk te maken.

De Groep ENGIE
ENGIE ontwikkelt haar business (elektriciteit , aardgas, energiediensten) rond een model dat gebaseerd is op ‘verantwoorde groei’ en gaat op die manier de uitdagingen van de energietransitie aan: het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources.

Ons bedrijf biedt consumenten, steden en zakelijke stakeholders de meest efficiënte en innovatieve energieoplossingen, gebaseerd op haar expertise in vier belangrijke sectoren: duurzame energie, energy efficiency, kennis van en ervaring met LNG en digitale technologie.

ENGIE telt wereldwijd 152.900 medewerkers en boekte in 2014 een omzet van 74,7 miljard euro. De Groep,  die op de beurzen van Parijs en Brussel wordt genoteerd onder de naam ENGI, is vertegenwoordigd in de belangrijkste internationale  indexen: CAC 40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe en Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120, Europe 120 en France 20).