Overslaan en naar de inhoud gaan

ARLANXEO

In de vestiging in Geleen produceert ARLANXEO onder de merknaam Keltan, een reeks hoogwaardige rubbers op basis van ethyleen-propyleen (EPDM).
De Keltan®-portefeuille bestaat uit een uitgebreid gamma 'Great Grades™', dat alle mogelijkheden openlaat voor receptformuleringen, productdesign en verwerkingsprocessen. Hierdoor wordt de (rubber)industrie in staat gesteld om een optimale verhouding tussen productprestaties en kostenbesparing na te streven.
De belangrijkste klantensector voor ARLANXEO is het autosegment. EPDM wordt op grote schaal gebruikt voor afdichtingssystemen (zowel vast als schuimrubberachtig) en voor radiatorslangen en pakkingen. In de bouw- en mechanische industrie speelt EPDM een belangrijke rol doordat het voldoet aan de hoge eisen van het vensterglassegment.
Het merk Keltan geniet wereldfaam en is synoniem voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Daardoor is het bedrijf een gewaardeerd leverancier aan kritische segmenten zoals Plastics Modification (TPV) en petroleumadditieven. 
Keltan Grades worden in verschillende segmenten gebruikt, van leidingen & kabels tot huishoudtoestellen, binnen- en buitenbanden, roofing & geomembranen en diverse andere rubberartikelen.

De belangrijkste productie-installatie van ARLANXEO Netherlands staat op Chemelot, wat het bedrijf de mogelijkheid geeft gebruik te maken van de overloopeffecten van andere technologie-intensieve industrieën, op diverse gebieden best practices te delen met deze industrieën en te profiteren van de unieke ligging dichtbij verbindingen voor vervoer per auto, boot, trein en vliegtuig.