Vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Bekijk de online versie.
logo
Afsluiting van een bijzonder jaar

Het jaar 2020 is een uitermate bijzonder, zelfs uniek jaar. Iedereen, dus ook alle medewerkers op Chemelot, heeft in een opmerkelijke situatie, op het terrein, vanuit thuis of elders, het werk voortgezet. Er werd en wordt een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van iedereen. De ingevoerde maatregelen ook op het Chemelot terrein vragen veel;  aanpassen, improviseren en vooral inzet. Een dankwoord is dan ook op zijn plaats voor iedereen die Chemelot draaiend houdt vanuit zijn of haar eigen rol!

Maar gelukkig waren er ook veel mooie momenten afgelopen jaar waar we op kunnen terugkijken. Zo werd het Masterplan Chemelot 2030 bekendgemaakt, een paar maanden later volgden de strategie Chemelot 2050. Dit jaar werd ook het convenant Operation Clean Sweep ondertekend en volgde een workshop om meer kennis te nemen rondom het voorkomen van plastic in de omgeving. Ook werden stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. RWE heeft aangekondigd waterstof te willen gaan produceren op Chemelot, SABIC, DSM, Fibrant en Vynova ontwikkelden samen nieuw vleesverpakkingsmateriaal gemaakt van gemengde post-consumer plastics. En er waren meer mooie ontwikkelingen te melden. Bekijk hier de terugblik 2020! 

Fijne feestdagen en blijf vooral veilig en gezond! 

En ook al is het einde nu (nog) niet in zicht, er komt een moment dat we corona achter ons laten. Dat ons leven weer normaal wordt, met heel weinig of geen beperkingen. Met het vaccin wordt 2021 weer een jaar van hoop en van licht aan het einde van de tunnel. Maar daarvoor zullen we met z’n allen wel moeten volhouden en geduldig blijven. We kijken uit naar het nieuwe jaar. En ondanks de beperkingen wensen we iedereen mooie en warme feestdagen. Blijf vooral veilig en gezond!

De Chemelot Quiz

In tijden van corona is het helaas niet mogelijk om evenementen door te laten gaan zoals we die voorheen gewend waren. Om die reden werd dan ook de 2-jaarlijkse ‘Dag van de Chemie’  geannuleerd. Toch wilden we graag onze omwonenden en medewerkers met familieleden en/of vrienden de gelegenheid geven om in de wereld van Chemelot te stappen en hen informeren over de ontwikkelingen op het terrein. Dit was mogelijk op zaterdagavond 3 oktober met  een heuse online Chemelot Quiz , waar maar liefst 174 teams zich voor inschreven! En dat allemaal vanuit thuis, vanaf hun eigen bank, gezellig met een hapje en een drankje en gewoon thuis voor de buis!

Bekijk de aftermovie via deze link! 

Chemelot medewerkers in balans tijdens corona

Vooral in bijzondere tijden als deze, neemt de onzekerheid op de werkvloer toe. De grens tussen werk en privé is nog nooit zo vaag geweest en de getroffen maatregelen en bepaalde besluiten kunnen van grote invloed zijn op het uitoefenen van je werk. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je toch in balans blijft? Wij stelden die vraag aan Nadine Marchal, Business Partner People & Culture bij Fibrant en tevens Werkgelukdeskundige.

Lees verder
Nieuws
Nieuws
Circulaire waterstofproductie op Chemelot
Door ketensamenwerking voorkomen dat plastic in het milieu terecht komt

RWE heeft plannen om op Chemelot circulaire waterstof te maken uit reststromen.
Onder de noemer FUREC (Fuse Reuse Recycle) wil het bedrijf waterstof gaan produceren voor de chemische industrie en helpen in het verder verduurzamen van de productieprocessen. De reststromen, zoals Limburgs restafval, dienen daarbij als vervanger van aardgas bij het maken van waterstof.

Op dinsdag 27 oktober jl. organiseerde Chemelot (CSP) een online bijeenkomst  over de aanpak om te voorkomen dat plastic pellets (korrels) in het milieu terecht komen. De online bijeenkomst werd georganiseerd op initiatief van Chemelot Site Permit met medewerking van PlasticsEurope, RUD ZL, Plastic Soup Foundation en Ducor Petrochemicals.

19 november 2020
18 november 2020
Naar nieuwsoverzicht
Nieuws
Nieuws
Samen bewust veilig Chemelot Award 2020
VRZL en Chemelot trekken samen op in Europees project

De Samen bewust veilig Chemelot Award maakt deel uit van het programma Samen bewust veilig. Dit programma is in 2018 van start gegaan om de veiligheidsprestaties van Chemelot verder te verbeteren. De ingestelde prijs is voor de medewerkers en contractors die vanuit hun intrinsieke motivatie een uitstekende veiligheidsprestatie hebben geleverd om Chemelot nog veiliger te maken. Voor onszelf en voor onze omgeving.

Voor de eerste editie van de uitreiking werden maar liefst 21 nominaties vanuit 12 verschillende bedrijven ingediend. Alle genomineerden hebben een mooie bijdrage geleverd om onze veiligheidsambitie in 2025 te kunnen realiseren. Op donderdag 3 december jl. boog een vakkundige jury zich over alle nominaties om een shortlist van drie inzendingen te maken.

Uiteindelijk koos de jury niet voor drie finalisten, maar werden het er in totaal vier. Hoewel deze vier finalisten een prijs in ontvangst hebben mogen nemen, zijn alle genomineerden een winnaar! Samen dragen zij dagelijks bewust bij aan een veilig Chemelot!

Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Chemelot hebben beide een subsidie ontvangen van de Europese Commissie. Samen met andere Europese overheidsorganisaties, bedrijven, universiteiten en kennisinstellingen richten ze zich de komende jaren op het versterken van de verbinding tussen technologie en samenleving. Dat doen ze binnen het zogenaamde ‘LINKS’-traject. Vrije Universiteit Amsterdam is de hoofdaanvrager van het project. Einddoel is het verbeteren van de maatschappelijke veerkracht in het geval van een (eventuele) ramp of crisis. Het traject duurt in totaal 3,5 jaar.

10 december 2020
3 december 2020
Naar nieuwsoverzicht
Contactgegevens
Bezoekadres
Urmonderbaan 22
6167 RD Geleen

Postadres
Postbus 27
6160 MB Geleen

e. info@chemelot.nl
Volg ons op social media
facebook linkedin youtube twitter instagram
Afmelden voor deze nieuwsbrief? klik hier.